Născut în anul 1988 la Timişoara, în familia muzicienilor Manuela și Dragoș MIhăilescu, Dinu este atras de muzică încă de la vârsta de cinci ani și începe studiul pianului cu profesoara Maria Bodo, absolvind în anul 2007 Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara. Între anii 2007-2009 este student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa Prof. Univ. Dr. Dana Borşan, iar începând cu anul 2009, Dinu continuă studiile la Haute Ecole de Musique din Geneva (Elveţia), la clasa Prof. Dominique Weber si Cedric Pescia, unde obține Masteratul în Pedagogie, Diplomă de Solist și Certificatul Postgradual.

Pe parcusul anilor de studii, Dinu se perfecționează cu muzicieni de renume internațional precum Dmitri Bashkirov, Leon Fleisher, Menahem Pressler, Ferenc Rados, Julian Martin, Nelson Goerner. În urma câștigării premiului II la Concursul Internațional de Pian „Carl Flitsch” în anul 2000, Dinu este invitat să susțină un recital solo în Studioul „A. Alessandrescu” al Radio – Televiziunii Române din Bucureşti, transmis în direct pe canalul Radio România Cultural. În același an, efectuază înregistrări speciale la Radio Bucureşti.

Debutul său pe scena artistică bucureşteană are loc în anul 2005, printr-un recital susţinut la Sala Studio a Ateneului Român, urmând ca pe 29 iulie 2005 să participe la emisiunea Muzicieni de azi, muzicieni de mâine organizată de Rodica Sava, transmisă în direct pe canalul Radio România Cultural. În calitate de solist concertist, Dinu a colaborat cu orchestre importante din ţară (Timişoara, Arad, Cluj, Sibiu, Rm. Vâlcea), în compania dirijorilor Remus Georgescu, Gheorghe Costin, Florin Totan, Mihail Ştefănescu, Dorel Pascu. Colaborările sale internaționale cuprind concerte cu Orchestra de Cameră din Gijon (Spania) sub bagheta dirijorului Oliver Diaz, la cea de-a VII-a ediţie a festivalului internațional de pian Millennium și cu Orchestra Conservatorului de Muzică din Geneva, sub bagheta dirijorului egiptean Nader Abbassi.

În anul 2006 Dinu participă la Selecţia Naţională pentru Concursul Eurovision Young Musicians Vienna (2006), obţinând locul II. În noiembrie 2006 este invitat să concerteze la inaugurarea Institutului Cultural Român din Varşovia (Polonia).

În decembrie 2007 concertează alături de orchestra de cameră din Cluj în Festivalul Mozart organizat de Academia de Muzică G. Dima” din Cluj, urmând ca în aprilie 2008 să apară alături de părinţii săi, Manuela şi Dragoş Mihăilescu și orchestra Filarmonicii Banatul din Timisoara sub bagheta maestrului Gheorghe Costin, interpretând „Concertul Nr.5” pentru pian şi orchestră de L. van Beethoven şi „Concertul pentru trei piane şi orchestra” de W. A. Mozart.

Pe plan internațional, Dinu concertează pe scene recunoscute precum Sala Mare a Conservatorului de Muzica din Geneva, Sala Alhambra din Geneva, Sala Sheperd Hall din New York, având de asemenea șansa de a colabora cu muzicieni de renume internațional în festivalurile internationale Sonoro Interferențe (România), Les estivales de Megève (Franța), Puplinge Classique (Elveția), Millennium Piano Festival (Spania).

Pe parcursul său profesional, Dinu obține premii importante în concursuri naţionale şi internaţionale, precum: Premiul II la Concursul Internațional de „Pian Béla Bartók” (Széged, 2017) ; Premiul II la Concursul Interațional de Pian din Nisa (Franța, 2016) ; Câştigător al Secţiunii Pian la concursul „Se caută Enescu” organizat de compania Orange România, Ediția I (Bucureşti, 2006) ; Premiul special al juriului la Concursul Internaţional de muzică Jeunesses musicales (Bucureşti 2002). Dinu deţine de asemenea Premii de Excelenţă oferite de Cluburile Rotary și Lions România pentru rezultate deosebite la secţiunea Artă şi Cultură Națională.

Din anul 2017, Dinu este profesor de pian la Conservatorul Popular de Muzică, Dans și Teatru din Geneva și la Școala Socială de Muzică din Lausanne (Elveția). Proiectele sale viitoare includ apariții pe scene de concert din Elveția, Franța și România, de asemenea, colaborări cu parteneri de muzică de cameră din România și Elveția.