Urmându-și studiile în domeniul artelor spectacolului, a terapiei corporale, a educației sociale și a managementului, activitățile lui Kristin se situează acum la intersecția artelor spectacolului cu artele marțiale – învățământ și educație – individ și societate.

Kristin și-a dobândit experiența în zona educației și a culturii, în calitate de instructor și meditator în predare, ca mentor pentru grupuri independente și artiști, pe dezvoltare și management de proiecte, abordând și proiecte interdisciplinare.

Începând cu anul 2000, Kristin a predat la diferite academii de artă din Germania și străinătate, implicându-se în dezvoltarea și susținerea programelor academice și a altor programe pentru instituții de artă din domeniul fiziologiei artelor performative, al managementului instituțional și de proiect, al formării cadrelor didactice, al coaching-ului și instruirii personalului academic.

În 2002, a devenit unul dintre membrii fondatori ai Institutului de Fiziologie a Muzicii „Kurt Singer” al Academiei de Muzică din Berlin și al Universității de Arte din Berlin, precum și membru al conducerii acestuia din 2008 până în 2010.

Între 2006 și 2008, Kristin a fost lector și coach în etapa pilot de funcționare a Centrului Interuniversitar pentru Dans Contemporan din Berlin. Între 2008 și 2012, a fost invitată în calitate de profesor și director al departamentului de fiziologie a muzicii. Actual, Kristin lucrează ca liber profesionist în Berlin.