Martin Klett și-a câștigat renumele ca pianist solist și ca muzician de cameră. De când a câștigat Competiția Internațională „Johannes Brahms” și Competiția Națională de Muzică Germană, a devenit oaspetele unor prestigioase festivaluri de muzică din Lucerna, Schleswig-Holstein, Heidelberg, Mecklenburg-Vorpommern și Schwetzingen, pentru a menționa doar câteva colaborări importante. Invitații ulterioare au dus la susținerea de concerte în toată Europa și Asia.

Născut în 1987, Martin Klett a luat primele lecții de pian la vârsta de șase ani. A fost deosebit de influențat și inspirat de către Prof. Konrad Elser, cel care l-a îndrumat în momentele importante în perioada Conservatorului din Lübeck. Cursurile aprofundate susținute de Elisabeth Leonskaja, Leon Fleisher, Pascal Devoyon, Gerhard Schulz și Walter Levin i-au desăvârșit dezvoltarea artistică. Ca o recunoaștere a numărului impresionant de premii și distincții, Klett a primit încă o bursă din partea Competiției Naționale de Muzică Germană, reconfirmându-i-se astfel calitatea de solist. Un pasionat pedagog, el le predă pianul studenților de la Conservatorul din Leipzig.

Pe lângă activitățile sale ca interpret clasic, Klett este un aranjor entuziast, pasionat fiind de tango-ul argentinian. În 2008, a pus bazele Cvartetului SolTango ce interpretează tango argentinian în spiritul adevăratei muzici de cameră, provocând repertoriul seriilor de concerte clasice pe scene renumite la nivel mondial și în cadrul unor festivaluri renumite, alături de posturile de radio Deutschlandfunk și Bavarian Broadcast.

Un apreciat artist de muzică de cameră, Martin Klett susține regulat concerte alături de laureații premiilor ARD și ECHO, de șefi de orchestre importante și de profesori renumiți. Pe lângă numeroși alții, partenerii săi în muzica de cameră sunt Sebastian Manz, Daniela Koch, Jacques Ammon, Sophie Heinrich și Charles-Antoine Duflot. De asemenea, a fost invitat să concerteze alături de artiști precum: Sabine Meyer, Benedict Klöckner, Maximilian Hornung, Gabriel Schwabe, Cvartetul „Schumann” și mulți alții.

Numeroase înregistrări în direct, precum și 7 case de producție prezintă discografia extinsă a lui Martin Klett. Cele mai recente sunt CD-urile cu muzica sa de cameră, înregistrare alături de clarinetistul Sebastian Manz, scoase de către CAvi and Berlin Classics, precum și ultimul album al cvartetului său SolTango, înregistrat la postul de radio Deutschlandfunk Köln. Criticile elogioase publicate în revistele Rondo și The Strand ilustrează marele lor succes. Astăzi, Martin Klett organizează două înregistrări ca solist în colaborare cu Postul de Radio German de Sud-Vest și cu Radio Germania din Berlin, împreună cu un alte albume lansate alături de Cvartetul SolTango.