Simona Sindreștean a început studiul pianului la vârsta de 5 ani, urmând ca mai târziu, la 10 ani să îmbrățișeze oboiul. În anul 2008 a absolvit la Universitatea Națională de Muzică București sub îndrumarea Prof. Dr. Florenel Ionoaia, urmând ca în același an să primească bursă de studiu Erasmus la Conservatorul Național de Muzică și Dans Paris, clasa Prof. David Walter. În anul 2011, Simona a absolvit studiile de master în Germania la Academia de Muzică „F Liszt”, Weimar, la clasa prof. Matthias Backer.

A urmat cursuri de măiestrie cu Francois Leleux, Dominik Wollenweber, Christian Wetzel, Klaus Lienbacher, Hansjorg Schellenberger. A câstigat numeroase premii în România și în străinătate, printre care: Premiul I la Olimpiada Națională de la Brașov (2003), Premiul Juriului la Concursul Național „Yamaha”, (2006); Marele Premiu la Concursul Național de la Bucuresti (2008); Premiul III la Hochsculwettbewerb în Trossingen (Germania, 2010).

Între anii 2010-2012 Simona a câștigat poziția de oboi 2 cu corn englez în Deutsches Symphonie-

Orchester, Berlin. În 2011 a ocupat poziția de academist la Komischeoper, Berlin. Din 2015 este angajată permanent ca solist oboi în Sonderjyllands Symfoniorkester, Danemarca. În anul 2018 a fost angajată ca solist la Helsingborgs Symfoniorkester, Suedia. Între timp, Simona colaborează cu Les Dissonances, Paris, Konzerthausorchester (Berlin), Aalborg Symfoniorkester și alte ansambluri camerale, printre care Kirin Winds și Mutatis Ensemble (Copenhaga).