Lăudată pentru sensibilitatea sa nativă și extraordinara flexibilitate ca muzician, violonista de origine coreean-australiană, Suyeon Kang, născută în Coreea de Sud și crescută în Australia, pornește în căutarea unei experiențe muzicale complexe încă din 2007, an care a adus stabilirea artistei pe continentul european. 

Kang și-a obținut diploma de solist și masteratul în muzică, sub îndrumarea Prof. Antje Weithaas, cu cele mai înalte onoruri la Universitatea de Muzică „Hanns Eisler” din Berlin, obținând în 2016 postul de asistentă la catedra aceleiași profesoare.

Anul 2015 i-a adus artistei două premii importante:  premiul întâi și premiul publicului în cadrul Concursului Internațional de Vioară „Michael Hill” (Noua Zeelandă, 2015). Urmează și alte rezultate de success obținute la competiții internaționale, precum: premiile speciale la Concursurile Internaționale de Vioară „Prințesa Astrid” (Norvegia, 2016), Indianapolis (SUA, 2014), Yehudi Menuhin (Norvegia, 2010) și Leopold Mozart (Germania, 2009).

Suyeon Kang este unul dintre cei mai apreciați și solicitați artiști de muzică de cameră, iar colaborările trecute și viitoare includ nume precum: Lukas Hagen, Clemens Hagen, Bruno Canino, Nicholas Rimmer, Antje Weithaas, Alexander Lonquich, Patricia Kopatchinskaja, și Daniel Gaede.

Tototdată, este unul dintre fondatorii trio-ului Boccherini (trio de corzi), direcția artistică fiind puternic influențată de muzicieni, precum: Rainer Schmidt, Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Günter Pichler. Mai mult decât atât, anul 2017 i-a adus o nouă colaborare cu Kallaci String Quartet (Coreea de Sud).

În ipostaza de concert-maestru invitat, a interpretat alături de Munich Chamber Orchestra, Kammerakademie Potsdam, Ensemble Resonanz Hamburg, Camerata Bern, etc. Începând cu 2017, devine membru al Cameratei Bern (Elveția), iar același an aduce cu sine încheierea colaborării cu European chamber orchestra Spira Mirabilis.