A obținut diploma de solist sub îndrumarea lui Leonid Gorokhov în Hanovra (Germania), unde activitatea sa a fost susținută de generoase premii oferite de Leverhulme Trust și Deutsche Stiftung Musikleben. A studiat muzica de cameră alături de Hatto Beyerle, participând activ în European Chamber Music Academy și urmând masterclass-urile Prusia Cove susținute de Steven Isserlis. Din octombrie 2017 a început să predea muzică de camera la Royal Northern College of Music în Manchester și ore de violoncel la Hochschule für Musik, Theater und Medien în Hanovra.

În 2012, Vashti devine prima violoncelistă britanică căreia îi este desemnat un premiu în cadrul concursului internațional de violoncel Prague Spring, în cei 65 de ani de desfășurare. Titlul de laureat a fost dobândit în urma susținerii concertului pentru violoncel, al lui Antonín Dvořák, alături de Pilsen Philharmonic Orchestra în Dvořák Hall, Rudolfinum, Praga.

Vashti a performat pe scene prestigioase din întreaga Europă, menționând cele mai importante apariții la Wigmore Hall (Londra), Palatul Schönbrunn (Viena), National House of Vinohrady (Praga), Salle Moliere (Lyon), Berliner Philharmonie. A concertat alături de filarmonici, precum: Filarmonica Pilsen, Filarmonica Brașov, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău,  Göttingen Symphonie Orchester, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, CHAARTS și Southbank Sinfonia. Totodată, a colaborat cu dirijori cunoscuți, precum: Gabor Tákács-Nagy și Antonello Manacorda.

În calitate de solist cât și ca artist de muzică de cameră, Vashti a participat la festivaluri importante ca PODIUM, Lockenhaus, Ernen, DAVOS, Heidelberger Frühling, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Prussia Cove Open Chamber Music UK, Boswiler Sommer și Shanghai Chamber Music Festival. În aceeași notă, a colaborat cu o serie de artiști renumiți: Steven Isserlis, Martha Argerich, Ivry Gitlis, Pekka Kuusisto, Ilya Gringolts, Erich Hörbarth, Nicolas Altstaedt, și Vilde Frang.

În 2010 Vashti devine co-fondatoarea Trio Gaspard, alături de violonistul greco-albanez Jonian Ilias Kadesha și pianistul german Nicholas Rimmer. Trio-ul și-a dobândit primele premii internaționale în cadrul Concursului Internațional „Haydn” și Concursului Internațional „Joachim”, concertând în mod regulat pe scene renumite din întreaga lume.

Ca experiență orchestrală, Vashti Hunter a fost invitată ca șef de partidă de către Olso Philharmonic Orchestra (Norvegia), Scottish Chamber Orchestra (Marea Britanie), Australian Chamber Orchestra (Australia). Este șef de patidă la Kammerakadamie Potsdam și invitată în mod curent să concerteze alături de Chamber Orchestra of Europe.